Churp - Churp Boleh Buat Duit Poket ??






Bismillah...

  Apa itu Churp - Churp ?

Ramai yang dah tahu . But , ada jugak segelintir yang tak tahu dan tertanya - tanya + keliru Churp-churp ni benda apa ? Sama ke dengan Nuffnang ? Okeyy , sye jelaskan sekarang ye . Churp-churp sama jugak lah dengan iklan Nuffnang . Lebih kurang lah .. Nuffnang dengan churp-churp ni merupakan iklan secara online melalui blog , facebook , twitter dan beberapa laman sosial yang lain . Cuma , yang membezakannya , churp-churp ni , kita boleh pilih campaign mana yang kita nak iklan kan.



Sye lebih gemar iklan kan Churp-churpdari guna perkhidmatan Nuffnang . Sebab Nuffnang ni , susah sikit nak dapat hasilnya . Kalau Churp - Churp , orang klik sekali campaign yang kita share  , dapat lah jugak hasilnya . Tapi , kalau nak cepat je naik earning kita kan , kita kena rajin promote dekat orang yang belum daftar lagi .. dan menggunakan link kita untuk bagi mereka daftar ! :) Cepat lah naik .

Anda ingin jugak poket  berisi dgn duit mcm sye . jom awk kena ikot step by step yg sye bagi nie ehh .. hehe .. skrg pon sye baru dalam dunia churp churp , so korg smue jgn la lambat2 , lagi cepat lakukan sesuatu lagi bagos utk masa depan blog korg masing2.kan3 ?? huhu ..Tapi , sye cakap nie sekadar duit poket sahaja. Okey lah tuh kan ? Msekipon , kalau korang rasa benda ni memang  berguna , boleh lah korang daftar ikot cara ini : DEAR ! DAFTAR DI SINI YEA ! :)


Ok . Untuk pengetahuan korang , Churp-churp ni kalau nak daftar , memang lah tak mengeluarkan satu duit pun . Korang just kena isi korang punya profile dan segalanya lah di churp-churp tu kan :) Bila dah cukup masa nye , korang bolehlah cash out . Kalau tak salah sye , RM50 pun dah boleh cash out kot ? Tak pun RM100 . Lupa sudah . hekhek . Maklumlah , makan semut banyak sangat . hihi . Tapi , apa - apa pun , korang jangan risau , lepas sebulan korang cashout , nanti cheque dari churp - churp akan diorang hantar ke rumah korang tu . hikhik~


  Macam mana nak iklankan kempen dari Churp-Churp ?

Masih tak tahu ke ? Okeyy , disebabkan Churp-Churp sekrang ni dah guna new interface .. Serba hitam gitu , sye ajarkan serba sedikit macam mana nak iklan kan kempen ?
Kempen yang kita berminat untuk iklan kan boleh digunakan dengan berbagai - bagai cara !
Kita hanya perlu share kempen mengikut kretiviti kita tersendiri lah kan . Melalui entry pun  , korang boleh iklankan . Cuba KLIK SINI !


Haa .. Macam tuh lah . Salah satu cara yang korang boleh gunakan untuk iklankan kempen korang . Setiap entry korang kena kreatif dan suruh lah diorang KLIK-KILK. hahahaha . Senang kan ? Kalau sorang RM0.20 lah contohnya . Kalau 100 orang ? Tak ke banyak tuu ~ 
Itu cara nak share melalui entry . Kalau share melalui facebook ? Twitter lak , macam mana ? Alahai , SUMPAH , Senang ~

1. Cuba korang Log in Churp - Churp korang sekarang , bagi yang sudah daftar ...

2. Dah kan ? Now , korang tekan Rewards !

3. Ini contoh ye :

                                                                     
                                                                                   

4. Tekan Keep Sharing !

5. Scroll ke bawah  , dan cari benda ni :




6. Korang boleh tekan terus ikon comel - comel tu untuk share kempen tersebut !

7. Kalau korang rajin , tekan "CLICK TO COPY" , paste lah dekat wall facebook korang tu :)

8. Mudahkan cara nya ? Kalau nak letak dekat entry korang , ikot TUTORIAL DISINI ! :)


InsyaAllah , kalau korang ikot kesemua tips sye , cara sye , dan semua yang sye ajarkan ,  korang akan dapat lah serba sedikit hasilnya . Dan , last- last korang boleh jugak jadikan Churp-Churp ni sebahagian daripada duit poket korang tu ?


So , macam mana ? Tengah - terpikir - pikir lagi nak Daftar ke tak ?? Ishk ! Tak payah lah fikir - fikir lagi . JOM DAFTARKAN DIRI DISINI ! CEPAT ! :)


Terima Kasih lah dekat korang sebab menghabiskan masa celotehan sye yang sedikit sebanyak membantu korang untuk mendapatkan duit poket tu . Sape tak nak $$ kan ? Hikhik ~ So , apa lagi ? Aktifkan share kempen korang tuh ye ? Selamat Mencuba ! :)


Credit by : Lyssa Faizureen & Iera Balqis :)





                Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Qis ! Komen Kalau Suka !







3 orang nak tahu RAHSIA Qis:

Saya Disini said...

tq info..churp2 ni rm100 bru leh cashout rsanye..hehe

Iera balqis said...

@Saya Disini welcome dear :) alhamdulillah ! cashout jela klo awk nak..hikhik :)

luqman zakaria said...

huhu~ ade je churp churp! tp malas nak iklan kan! haha~

HERBALIFE FORM !! ( for series buyes )

Name:
Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kedah
Perlis
P.Penang
K.Terengganu
Kelantan
Bangi
Kajang
Sri Kembangan , Serdang
Johor
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Extra income
Improve healthy
Improve energy
Improve prob skin
extradionary

Extra information that can help me to guide you.

This online form was provided by Freedback.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...